Konijn

Konijnen zijn zeer vruchtbaar. Een voedster kan jaarlijks 30 nakomelingen werpen die zich op hun beurt allemaal binnen de zes maanden na hun geboorte kunnen voortplanten. Wij hebben lang moeten zoeken naar het evenwicht tussen het knuffelen toelaten of erin slagen met de konijnen te kweken. Wanneer het nest te vaak gestoord wordt kan het zijn dat de moeder haar eigen jongen doodbijt. Het kweken blijft een moeilijke opgave, omdat de nesten nooit mogen gestoord worden. Konijnen zijn geen knaagdieren maar haasachtigen. Konijnen verzorgen is voor kinderen een zeer boeiende bezigheid waaraan zij graag meewerken.

Weetje: konijnen eten hun voedsel twee keer, niet door te herkauwen zoals de koeien, maar via hun ontlasting. Ze eten niet de droge keuteltjes die we zien liggen in hun nest, maar wel de zachte, groene ontlasting. Die zit vol met bacteriën en essentiële voedingsstoffen. (vit B)

draagtijd: 29-32 dagen – zoogtijd: 6 weken – geslachtsrijp: 4 maanden – aantal jongen/worp: 4-10

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide & dieren
Maandag - vrijdag open van 9:00 – 17:00

Zondag open van 13:00 - 17:00

Hoevewinkel & cafetaria
Woensdag & zondag open van 13:00 - 17:00

Op feestdagen is de boerderij gesloten.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief