De dieren

Op Het Neerhof vind je veel dieren. We houden koeien, varkens, schapen, geiten, kippen, ganzen, konijnen, …
Doordat we een actieve boerderij zijn houden we bijna geen gezelschapsdieren. Bij ons vind je geen hangbuikvarkens of Alpaca’s  maar wel Jersey & dubbeldoel koeien, Duroc varkens, melkgeiten en vleesschapen.

Wanneer de dieren slachtrijp zijn kan je hun vlees kopen in de hoevewinkel. Hou zeker de nieuwsbrief in het oog. Daar lees je op tijd wanneer we vlees verkopen.

We zijn een biologische boerderij. De dieren worden volledig volgens de biologische wetgeving opgekweekt maar we gaan nog een stapje verder. Dierenwelzijn is een van onze belangrijkste aandachtspunten voor onze werking. Gezonde voeding, propere en voldoende grote behuizing, kooiverrijking,… zijn belangrijke pijlers.

Wil je graag meer weten over onze aanpak? Met je klas of met je jeugdgroep kan je je inschrijven voor een dagje boerderij in het teken van dierenwelzijn. Of spreek een van de medewerkers van Het neerhof aan. Zij kunnen op al je vragen een antwoord geven.

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide & dieren
Maandag - vrijdag open van 9:00 – 17:00

Zondag open van 13:00 - 17:00

Hoevewinkel & cafetaria
Woensdag & zondag open van 13:00 - 17:00

Op feestdagen is de boerderij gesloten.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief