Onze boerderij

Het Neerhof is een historische vierkantshoeve van 10ha. Sinds 1974 zijn we uitgegroeid tot een actief, educatief centrum en biologisch landbouwbedrijf op de grens van Brussel en Dilbeek. We zijn eigendom van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de dagelijkse werking wordt met passie verzorgd door de personeelsleden en vrijwilligers van de vzw het Neerhof.

Dagelijks ontvangen we klassen, jeugdgroepen en gezinnen. Kinderen en jongeren ontdekken de biologisch landbouw, verzorgen de dieren, leren de gewassen kennen en nemen tijd om te spelen en van de natuur te genieten.

Een paar jaar geleden stapten we mee in het korte ketenverhaal. Op 1,5ha grond kweken we jaarlijks een 60-tal verschillende groenten die we verkopen in onze eigen hoevewinkel en aan Brusselse klanten.

Tijdens de schooluren bieden we heel wat activiteiten aan. De rode draad is daarbij: actief leren. De dieren, de gewassen, de natuur, het spel, de rust…  de mogelijkheden van deze plek zijn veelzijdig en door iedereen die dat wenst te ontdekken.

Wil je met je jeugdgroep ook een dagje op de boerderij beleven? Dat kan! tijdens de vakantie’s organiseren we boerderijdagen op maat gemaakt van je jeugdgroep. Een aanvraag op maat kan je altijd mailen naar info@neerhof-vzw.be

Maar ook als vrije bezoeker of als deelnemer aan één van onze activiteiten ben je altijd welkom. We zijn iedere weekdag tussen 9:00 en 17:00 open voor vrije bezoeken. Je kan de dieren bekijken en spelen in de grote speelweide achteraan.
Tijdens de feesten, gezinsdagen en creadagen laten we iedereen meegenieten van ons klein paradijs. Wil je weten wat er op de agenda staat? Neem dan zeker een kijkje op onze activiteitenpagina

We vragen wel het volgende: respecteer het welzijn van onze dieren. Hoe goed ook bedoeld, voederen doen we zelf.

Tot op het hof,
Het Neerhofteam.

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide & dieren
Maandag - vrijdag open van 9:00 – 17:00

Zondag open van 13:00 - 17:00

Hoevewinkel & cafetaria
Woensdag & zondag open van 13:00 - 17:00

Op feestdagen is de boerderij gesloten.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief