PLAYCATION

Deze zomer organiseert de VGC Playcation. 

Op Het Neerhof gaan er enkele workshops door waarbij de kinderen samen een buitenspeelruimte mogen ontwerpen en zelf bouwen!

  • Wanneer?

Workshop 1 – Expeditie en maquette bouwen op woensdag  22/5 van 13-16u.

Workshop 2 – Expeditie en maquette bouwen op zondag 2/6 van 13-16u.

Workshopweek – Bouw van de spelaanleidingen op locatie van zaterdag 13/7 t.e.m. donderdag 18/7 tijdens de openingsuren van het Neerhof.

 

  • Wat kost dat?

Het is gratis en zonder inschrijving. 

 

  • Wat?

Workshop 1:

In het eerste deel van deze workshop nemen we de kinderen/jongeren die aanwezig zijn op expeditie op de locatie zelf.  Met behulp van een beperkt aantal attributen ontdekken we de plek vanuit een nieuw perspectief, op zoek naar mogelijkheden tot spelen en materialen om later de maquettes mee vorm te geven.

Workshop 2:

In het tweede deel van de workshop gebruiken we de verzamelde materialen, aangevuld met door ons voorzien maquettemateriaal, om na te denken over te mogelijkheden van de plek.

Workshopweek:

Deze workshopweek zijn wij permanent aanwezig op het terrein om te bouwen. Kinderen en jongeren die (spontaan of georganiseerd) geïnteresseerd zijn om te helpen zijn hierbij zeer welkom! De concrete doelstellingen van deze workshopweek worden bepaald door de ideeën die uit de eerste twee workshops voortkomen.

 

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide & dieren
Maandag - vrijdag open van 9:00 – 17:00

Zondag open van 13:00 - 17:00

Hoevewinkel & cafetaria
Woensdag & zondag open van 13:00 - 17:00

Op feestdagen is de boerderij gesloten.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief