De verstrooide stropop

De kleuters van de derde kleuterklas worden onthaald door een zeer verwarde stropop... Normaal zorgt ze voor de akker en de boomgaard, maar ze kent het verschil niet meer tussen een appel en een peer! Tijdens een ludieke, leerzame tocht langs en bij de dieren van de boerderij komen de kinderen heel wat te weten over verschillende groenten en fruit, over hoe een zaadje zich verspreidt en ontwikkelt. Wie durft mag ook een kip graan uit de hand laten eten of een konijn wat appel aanbieden. Activiteiten voor in de klas (voorbereiding/verwerking) Ons boekje “De getaalde kat” vertelt het verhaal van Otje de stadskat die op ontdekkingstocht naar het Neerhof komt. Bij het boekje hoort een lied en dierengeluiden die de leerkracht digitaal kan ontvangen. Het geheel biedt tal van kansen om de leerlingen voor te bereiden op hun bezoek.

Adresgegevens

 

Verification

  • 3e kleuterklas
    01 september 2021 - 30 juni 2022
    15:45 - 16:45
contacteer de organistatie

Periode van het aanbod Na de paasvakantie vanaf 19 april tot en met maandag 23 juni op maandagvoormiddag, dinsdag of donderdag (10u – 12u of 13u - 15u). Dit aanbod is er voor de derde kleuterklas. Kostprijs 4 euro per deelnemer. Graag 2 extra begeleiders/ouders voorzien om met de groepjes mee te gaan. Een eigen lunchpakket kan op het Neerhof genuttigd worden.

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide en dieren: 
iedere weekdag open van 9:00 - 17:00
Hoevewinkel & cafetaria: 
woensdag van 13:00-17:00,
zondag van 13:00-18:00
Gesloten op zaterdag en feestdagen

een natuurlijke speelzone

Het Neerhof beschikt nu over een natuurlijke speelzone, vrij toegankelijk tijdens onze openingsuren.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief