Boerenbrein

Aan de hand van concrete opdrachten met je klas zelf op verkenning gaan, zonder begeleiding vanuit het Neerhof. Je krijgt uiteraard vooraf alle informatie om de uitstap voor te bereiden. Ter plaatse staan een spelbord en het nodige materiaal klaar. In het voorgestelde programma werk je aan verschillende opdrachten: het herkennen en benoemen van dieren, voorbeelden geven van producten die afkomstig zijn van dieren, belangrijke voedingsmiddelen benoemen, dierengeluiden nabootsen, enzovoort. Deze talige activiteit, waarbij de nadruk op benoemen ligt, is als spel opgevat. Na het verkennen van de boerderij aan de hand van een plattegrond spelen  de leerlingen in groepjes tegen elkaar. Het Neerhof stelt het materiaal ter beschikking.    

Adresgegevens

 

Fieldset

   

  Verification

  • Boerenbrein
   03 september 2021 - 30 juni 2022
   09:30 - 12:00
  contacteer de organistatie

  Periode van het aanbod Vanaf 27 september tot en met 23 juni op woensdagvoormiddag (9:30u – 12u). Dit aanbod is er voor de eerste graad van de lagere school. Kostprijs 4 euro per kind. Graag 2 extra begeleiders/ouders voorzien om met de groepjes mee te gaan. Een eigen lunchpakket kan op het Neerhof genuttigd worden.

  Het Neerhof

  Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

  Openingsuren

  Speelweide en dieren: 
  iedere weekdag open van 9:00 - 17:00
  Hoevewinkel & cafetaria: 
  woensdag van 13:00-17:00,
  zondag van 13:00-18:00
  Gesloten op zaterdag en feestdagen

  een natuurlijke speelzone

  Het Neerhof beschikt nu over een natuurlijke speelzone, vrij toegankelijk tijdens onze openingsuren.

  Partners

  Ons adres

  Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

  Onze Nieuwsbrief