Bereikbaarheid

Het Neerhof lijkt voor Brusselaars nogal eens ver en moeilijk bereikbaar. Niets is minder waar. Vanuit verschillende openbaar vervoerspunten kunt u makkelijk en snel tot op het Neerhof geraken. Voor De Lijn ligt het Neerhof nog binnen de vervoerszone Brussel. Je hoeft dus geen extra lijnticket te kopen als je een kaartje of abonnement van de MIVB hebt.

Met de MIVB

Bus 46 Vertrekt aan de Brouckère en gaat via Anderlecht (metro Sint-Guido) naar de Westland Shopping. Stap af aan de halte ‘Appelboom’ en stap via de Itterbeekse Baan en de Neerhofstraat tot aan het Neerhof (20 minuten).

Bus 89 Vertrekt aan metro Bockstael en gaat via Sint-Jans Molenbeek (Metro Ribaucourt & Graaf van Vlaanderen) en Anderlecht (Metro Delacroix en Jacques Brel) naar de Westland Shopping. Via de Itterbeekse Laan of de Broekstraat geraak je tot bij ons (25 minuten).

Bus 75 (enkel weekdagen): De bus vebindt Ceria COOVI met de Goede Lucht (Bon Air).

MIVB + De Lijn

Metro Weststation – Bus 128, 127, 129

Noord-Station – Bus 128, 127

Metro Ribaucourt & Zwarte Vijvers – Bus 129

Metro Sint-Guido – Bus 118, 117, 116

Metro Zuidstation – Bus 118, 117, 116, 136, 137

Metro Hallepoort – Bus 136, 137

Rechtstreeks uit Brussel met De Lijn

Bus 128, 127 vertrekken aan het Noordstation en gaan via het centrum (Dansaertstraat) en de Ninoofse steenweg naar de omgeving van het Neerhof. Stap af aan halte ‘Kalenbergstraat’ en ga via de Lambrechtslaan of de Kalenbergstraat naar het Neerhof (5 minuten).

Bus 129 vertrekt aan het Noordstation en gaat via Yzer en Sint-Jans Molenbeek (Ribaucourt) naar Dilbeek. Stap af aan halte ‘Markt’ en ga onder de brug via de Lambrechtslaan naar het Neerhof (5 minuten)

Bus 118, 117, 116 vertrekken aan het Zuidstation over Anderlecht naar het Neerhof. Afstappen aan de Boudewijnlaan en u bent op 50 meter van het Neerhof.

Met de fiets

Vanuit Brussel centrum kan je een hele tijd het kanaal volgen en dan via Anderlecht (St. Guido – Stadion Anderlecht) naar het Neerhof komen. Je doet er ongeveer 20 minuten over.
Via de Groene wandeling kan je over veilige, groene wegen naar het Neerhof komen. De fietsroute loopt rond Brussel en is volledig bewegwijzerd. Aan de Itterbeeksebaan ga je van de route af en is het nog een 500 meter voor je aan het Neerhof bent.
Pro Velo beschikt ook over een leuke fietskaart om je in Brussel op fietsvriendelijke wegen te begeven.
Als je er een fietsuitstapje van wil maken, weet dan dat fietsknooppunt 46 langs het Neerhof komt. Bereken je route via www.fietsnet.be

Met de wagen

Het adres heb je. Je GPS of wegenkaart doet de rest. Parkeer je auto op de parking van het Neerhof, maar weet wel dat de plaatsen hier beperkt zijn.

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide & dieren
Maandag - vrijdag open van 9:00 – 17:00

Zondag open van 13:00 - 17:00

Hoevewinkel & cafetaria
Woensdag & zondag open van 13:00 - 17:00

Op feestdagen is de boerderij gesloten.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief