Onze biowinkel

Weet je graag wat er op je bord ligt en wie het geproduceerd heeft? Korte Keten is ons handelsmerk…

Bij ons vind je alvast heel wat van onze eigen biogroenten en andere producten die we zelf verwerken (geitenkaas, confituren, sappen, ingemaakte groenten, enz…). Elke woensdag en zondag kan je al dat lekkers komen ontdekken van 14u tot 17u in onze hoevewinkel. Naast onze eigen producten verkopen we ook een aantal zaken van collega bioboeren uit de streek. Enkel als het echt niet anders kan vullen we aan met bio groothandel om tot een volwaardig en voldoende afwisselend aanbod te komen. In elk geval kan je ons altijd vragen waar iets vandaan komt.

De Groenten

Op het Neerhof produceren we sinds 2016 meer dan 40 verschillende soorten groenten. Daaronder bevinden zich de klassieke moestuingroenten (sla, boontjes, spruiten,..) maar we proberen ook minder bekende gewassen aan jullie voor te stellen waaronder warmoes, boerenkool, postelein, etc. Een rijk, verassend en gevarieerd groentepalet dat je zelden in de supermarkt vindt. Al onze groenten worden geteeld volgens het principe van de bio-landbouw. Dit betekent een natuurlijke teelt waarin respect en zorg voor bodem, dier en omgeving centraal staan, zonder gebruik van chemische bestrijdings- of groeimiddelen om planten in hun groei te forceren. Met onze tunnel kunnen we de seizoenen wat verlengen en voorzien in smaakvolle tomaten en komkommers tijdens de zomermaanden.

Verwerkte producten

Van onze geitenmelk maken we Neerhofbollekes. Dit is een vers kaasje dat op olie en kruiden wordt bewaard en dat heerlik fris en pittig smaakt. Ideaal voor bij een slaatje (ook de olie is van goede kwaliteit en zeker te gebruiken). Daarnaast maakt de boerin nog heel wat producten van het lekkers dat de natuur ons hier geeft. Zo is er vlierbloesemsap en verschillende soorten confituren. Ook gepekelde groenten kan je af en toe in onze winkel vinden.