Koekje van eigen deeg - Het Neerhof

Koekje van eigen deeg

 

We bakken ons eigen koekje!
We onderzoeken ook de verschillende ingrediënten: waar komt het meel vandaan?  Hoe maken we het deeg voor onze koekjes? We gaan op bezoek  bij alle dieren want ook die eten allemaal een vorm van graan!
De kleuters van de derde kleuterklas komen via een explorerende en experimenterende aanpak meer te weten over de natuur en de boerderijdieren.
De kleuters leren een stappenplan volgen waarbij het belang van techniek, het kennen van de ingrediënten en de hygiëne aan bod komen.
Er wordt gebruik gemaakt van de echte dieren op de boerderij, bijkomend worden er didactische activiteitenborden ontwikkelt die de kleuters extra stimuleren om actief en constructief deel te nemen.

Enkel op dinsdagvoormiddag na de paasvakantie.

Kostprijs
4 euro per deelnemer

Graag 2 extra begeleiders/ouders voorzien om met de groepjes mee te gaan.
Breng een eigen lunchpakket mee.

Activiteiten voor in de klas (voorbereiding/verwerking)
Ons boekje “De getaalde kat” vertelt het verhaal van Otje de stadskat die op ontdekkingstocht naar het Neerhof komt. Bij het boekje hoort een lied en dierengeluiden die de leerkracht digitaal kan ontvangen. Het geheel biedt tal van kansen om de leerlingen voor te bereiden op hun bezoek.

Op onze pinterestpagina vind je een bord ‘Koekje’ met allerlei ideetjes ter voorbereiding en naverwerking van het bezoek.

 

Adresgegevens

 

Verification

 

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!"

Meer over het Neerhof

Ons adres

Het Neerhof vzw
Neerhofstraat 2
1700 Dilbeek

Tel. 02 569 14 45
info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten