Boer op

Na het verzorgen van de dieren en het eten van de zelfbereide maaltijd nemen we de kinderen mee voor een seizoensgebonden activiteit. Dat kan zijn:

• Kookveld: We doen“boodschappen” op het veld of in de hoevewinkel. We voederen de dieren en bereiden onze eigen maaltijd. We leggen doorheen de dag het verband met de actieve voedingsdriehoek.
• Sprokkelen / wol verwerking: écht één winterse boerenactiviteit
• De Bijzaak: De leerlingen leven zich in als werkbij en verzorgen de dieren. Net als de werkbij gaan ze voederen en schoonmaken, ze bereiden voedsel en zorgen voor elkaar. We verkleden ons als imker. We worden een honingbij die nectar verzamelt en pollen oppikt. Via een speels bijenpad komen ze alles te weten over deze BIJzondere dieren.
• Bruegel op ‘t Hof: Tijdens het verzorgen van de dieren letten we extra op elk dier en bekijken het van zeer dichtbij. We kiezen een model en schetsen daar 1 deeltje van dat we uitvergroten en afwerken met aanwezige materialen. De werken worden tentoongesteld en na de paasvakantie kunnen ze terug opgehaald worden.

Periode van het aanbod
Van september tot de paasvakantie, op dinsdag en donderdag. Van 9u30 tot 15u. Dit aanbod is voor de derde graad.

Kostprijs
8euro per deelnemer

Graag 2 extra begeleiders/ouders voorzien om met de groepjes mee te gaan.
De leerlingen maken een warme maaltijd.

Activiteiten voor in de klas (voorbereiding/verwerking)

Op onze pinterestpagina vind je een bord ‘Kookveld’, ‘Schaap’, ‘Veldwerk’, ‘Boerop’ , ‘Bodem’ en ‘Bruegel’ met allerlei ideetjes ter voorbereiding en naverwerking van het bezoek.

Adresgegevens

 

Verification