Vind de dief

Corona update: Inschrijven voor alle onderwijsactiviteiten zal mogelijk zijn vanaf september 2020. We hopen in elk geval heel hard jullie kinderen terug met open armen te mogen ontvangen.

De kleuters van de tweede kleuterklas verkennen de boerderij en haar dieren samen met een educatief medewerker (de gids) in een klein groepje. Het is een taal actieve tocht waarbij de kleuters via een explorerende en experimenterende aanpak, de verschillende dieren leren onderscheiden met de nadruk op hun verschillen. Deze worden nader bekeken met een extra groot vergrootglas. Plotse onderbreking; de taart die aan het afkoelen was is verdwenen, de boerin is in alle staten! Gelukkig zijn er sporen.

Voor de kleuters is dit een geheel nieuwe ervaring, waarbij ze (onder begeleiding) veel vrijheid krijgen op de ruime speelweide, waar ze met gebruik van nieuw educatief materiaal zelf aan de slag gaan om de dief te ontmaskeren.

Op onze pinterestpagina vind je een mapje 'boerenavontuur' met allerlei ideetjes ter voorbereiding en naverwerking van het bezoek.

/
  • Vind de dief
    21 april 2020 - 22 juni 2020
    10:00 - 11:30
contacteer de organistatie

Periode van het aanbod: Na de paasvakantie vanaf 21 april tot en met maandag 22 juni op maandag-, dinsdag- of donderdagvoormiddag (10u – 11u30). Dit aanbod is er voor de tweede kleuterklas. Kostprijs 4 euro per deelnemer Graag 2 extra begeleiders/ouders voorzien om met de groepjes mee te gaan. Een eigen lunchpakket kan op het Neerhof genuttigd worden.

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide & dieren
Maandag - vrijdag open van 9:00 – 17:00

Zondag open van 13:00 - 17:00

Hoevewinkel & cafetaria
Woensdag & zondag open van 13:00 - 17:00

Op feestdagen is de boerderij gesloten.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief