Risicovol spel op de speelweide

Bij risicovol spelen gaan kinderen aan de slag met spannende, uitdagende en avontuurlijke activiteiten, waarbij ze kleine risico's kunnen nemen. Het is niet alleen leerzaam... De opwinding, spanning en trots die kinderen ervaren tijdens het ontdekken en opzoeken van hun grenzen, maakt dat kinderen risicovol spelen heel leuk vinden!

Zin om je een dagje uit te leven, te ravotten en te genieten van de natuur? Het Neerhof beschikt over een zeer grote speelweide waar je volop kan spelen De spelkoffer “risicovol spel op de speelweide” bevat een lerarenhandleiding en heel wat materiaal. Na een kleine introductie van onze begeleiders kunnen de kinderen kampen bouwen, spelen met natuurlijke materialen, een "soepje" brouwen en zoveel meer. In de namiddag bezoek je de dieren aan de hand van het boekje "dierenwelzijn" Materiaal en een lerarenhandleidingen voorziet Het Neerhof, voor de begeleiding sta je als leerkracht zelf in.

Adresgegevens

 

Verification

  • 03 september 2021 - 30 juni 2022
    08:00 - 17:00
contacteer de organistatie

Periode van het aanbod Vanaf 27 september tot en 23 maart op maandag of vrijdag (10u - 15u) of op woensdagvoormiddag (zonder dierenwelzijn). Dit aanbod is er voor de de lagere school. Kostprijs 4 euro per deelnemer. Een eigen lunchpakket kan op het Neerhof genuttigd worden.

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide en dieren: 
iedere weekdag open van 9:00 - 17:00
Hoevewinkel & zomerbar: 
woensdag van 13:00-18:00,
zaterdag en zondag van 11:00-18:00
Gesloten op feestdagen

een natuurlijke speelzone

Het Neerhof beschikt nu over een natuurlijke speelzone, vrij toegankelijk tijdens onze openingsuren.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief