Kaatje is haar ei kwijt

Corona update: Inschrijven voor alle onderwijsactiviteiten zal mogelijk zijn vanaf september 2020. We hopen in elk geval heel hard jullie kinderen terug met open armen te mogen ontvangen.

Kaat is een ei kwijt! Onze kip is heel strikt en telt haar eieren elke ochtend en avond, en nu is er eentje weg! Ze vraagt de kleuters om met haar op zoek te gaan naar het ei, want het is erg belangrijk dat ze het ei kan warm houden...

De kleuters komen via een explorerende en experimenterende aanpak meer te weten over de natuur en de boerderijdieren. De nadruk ligt op de verwantschap per soort, het correcte taalgebruik wordt gestimuleerd door een taalactieve omkadering.
Er wordt gebruik gemaakt van de echte dieren op de boerderij, bijkomend worden er handpoppen en didactische activiteitenborden ontwikkelt die de kleuters extra stimuleren om actief en constructief deel te nemen.

Kostprijs
4 euro per deelnemer

Graag 2 extra begeleiders/ouders voorzien om met de groepjes mee te gaan.
Een eigen lunchpakket kan op het Neerhof genuttigd worden.

Activiteiten voor in de klas (voorbereiding/verwerking)
Ons boekje “De getaalde kat” vertelt het verhaal van Otje de stadskat die op ontdekkingstocht naar het Neerhof komt. Bij het boekje hoort een lied en dierengeluiden die de leerkracht digitaal kan ontvangen. Het geheel biedt tal van kansen om de leerlingen voor te bereiden op hun bezoek.

Op onze pinterestpagina vind je een bord ‘Kaatje’ met allerlei ideetjes ter voorbereiding en naverwerking van het bezoek.

 

 

/
  • 21 april 2020 - 22 juni 2020
    10:00 - 12:00
contacteer de organistatie

Periode van het aanbod: Na de paasvakantie van dinsdag 22/04 tot en met maandag 22 juni op dinsdag- en donderdagvoormiddag (10u – 12u)of namiddag ( 13u-15u) en op maandagvoormiddag (10u-12u). Dit aanbod is  voor de derde kleuterklas.

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide & dieren
Maandag - vrijdag open van 9:00 – 17:00

Zondag open van 13:00 - 17:00

Hoevewinkel & cafetaria
Woensdag & zondag open van 13:00 - 17:00

Op feestdagen is de boerderij gesloten.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief