Boerenverstand 1&2

Corona update: Inschrijven voor alle onderwijsactiviteiten zal mogelijk zijn vanaf september 2020. We hopen in elk geval heel hard jullie kinderen terug met open armen te mogen ontvangen.

Aan de hand van concrete opdrachten met je klas zelf op verkenning gaan, zonder begeleiding vanuit het Neerhof. Je krijgt uiteraard vooraf alle informatie om de uitstap voor te bereiden. Ter plaatse staan een spelkoffer en het nodige materiaal klaar. In het voorgestelde programma werk je aan verschillende opdrachten: het herkennen en benoemen van dieren, voorbeelden geven van producten die afkomstig zijn van dieren, belangrijke voedingsmiddelen benoemen, dierengeluiden nabootsen, enzovoort.
Deze talige activiteit, waarbij de nadruk op benoemen ligt, is als spel opgevat.

Boerenverstand niveau 1 is gericht op het 1e en 2e leerjaar en is opgevat als actieve quiz. Boerenverstand niveau 2 is gericht op het 2de leerjaar en is opgevat als hoekenwerk op de boerderij. Na het verkennen van de boerderij aan de hand van een plattegrond of een zoekspel gaan de leerlingen in groep op onderzoek met een klein boekje..

Kostprijs
45 euro per klas.

Graag 1 extra begeleiders/ouders voorzien om met de groepjes mee te gaan.
Een eigen lunchpakket kan op het Neerhof genuttigd worden.

Het Neerhof stelt het materiaal ter beschikking.

 

 

/
  • Boerenverstand 1 & 2
    09 september 2019 - 26 juni 2020
    09:30 - 12:00
contacteer de organistatie

Periode van het aanbod: Vanaf 9 september 2019 het hele schooljaar op maandag- en vrijdagvoormiddag (9u30-12u). Dit aanbod is voor het eerste of het tweede leerjaar.

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide & dieren
Maandag - vrijdag open van 9:00 – 17:00

Zondag open van 13:00 - 17:00

Hoevewinkel & cafetaria
Woensdag & zondag open van 13:00 - 17:00

Op feestdagen is de boerderij gesloten.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief