Boerenbrein VAKANTIE

Aan de hand van concrete opdrachten met je groep zelf op verkenning gaan, zonder begeleiding vanuit het Neerhof. Je krijgt uiteraard vooraf alle informatie om de uitstap voor te bereiden. Ter plaatse staan een spelbord en het nodige materiaal klaar. In het voorgestelde programma werk je aan verschillende opdrachten: het herkennen en benoemen van dieren, voorbeelden geven van producten die afkomstig zijn van dieren, belangrijke voedingsmiddelen benoemen, dierengeluiden nabootsen, enzovoort. Deze talige activiteit, waarbij de nadruk op benoemen ligt, is als spel opgevat. Na het verkennen van de boerderij aan de hand van een plattegrond spelen  de leerlingen in groepjes tegen elkaar. Het Neerhof stelt het materiaal ter beschikking.    

Inschrijvingsformulier

 

Verification

  • Boerenbrein
    01 september 2021 - 30 juni 2022
    09:30 - 12:00
contacteer de organistatie

Periode van het aanbod Tijdens de herfstvakantie, de krokusvakantie en de zomervakantie, iedere dag (10u - 15:00). Dit aanbod is er voor groepen van 6 tot 12 jaar. Kostprijs 6 euro per kind. Graag 2 extra begeleiders voorzien om met de groepjes mee te gaan. Een eigen lunchpakket kan op het Neerhof genuttigd worden.

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide en dieren: 
iedere weekdag open van 9:00 - 17:00
Hoevewinkel & cafetaria: 
woensdag van 13:00-17:00,
zondag van 13:00-18:00
Gesloten op zaterdag en feestdagen

een natuurlijke speelzone

Het Neerhof beschikt nu over een natuurlijke speelzone, vrij toegankelijk tijdens onze openingsuren.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief