Boer op

Na het verzorgen van de dieren en het eten van de zelfbereide maaltijd nemen we de leerlingen van de derde graad mee voor een seizoensgebonden activiteit. Dat kan zijn:

• Kookveld: We doen“boodschappen” op het veld of in de hoevewinkel. We voederen de dieren en bereiden onze eigen maaltijd. We leggen doorheen de dag het verband met de actieve voedingsdriehoek.
• Sprokkelen / wol verwerking: écht één winterse boerenactiviteit
• De Bijzaak: De leerlingen leven zich in als werkbij en verzorgen de dieren. Net als de werkbij gaan ze voederen en schoonmaken, ze bereiden voedsel en zorgen voor elkaar. We verkleden ons als imker. We worden een honingbij die nectar verzamelt en pollen oppikt. Via een speels bijenpad komen ze alles te weten over deze BIJzondere dieren.

 

Activiteiten voor in de klas (voorbereiding/verwerking)

Op onze pinterestpagina vind je een bord ‘Kookveld’, 'Schaap', 'Veldwerk', 'Boerop' en 'Bodem' met allerlei ideetjes ter voorbereiding en naverwerking van het bezoek.

 

 

 

Controle

  • Submit
  • Boer op
    01 september 2021 - 18 maart 2022
    16:55 - 22:25
contacteer de organistatie

Periode van het aanbod
Vanaf 27 september tot en met de Paasvakantie op dinsdag of donderdag (9:30u – 15:30u). Dit aanbod is er voor de derde graad van de lagere school.

Kostprijs
8 euro per deelnemer.

De leerlingen maken een warme maaltijd

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!" Meer over het Neerhof

Openingsuren

Speelweide & dieren
Maandag - vrijdag open van 9:00 – 17:00

Zondag open van 13:00 - 17:00

Hoevewinkel & cafetaria
Woensdag & zondag open van 13:00 - 17:00

Op feestdagen is de boerderij gesloten.

Partners

Ons adres

Het Neerhof vzw Neerhofstraat 2 1700 Dilbeek Tel. 02 569 14 45 info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief