Onze boerderij - Het Neerhof

Onze boerderij

Welkom op onze boerderij, een historische vierkantshoeve met 10 hectaren landbouwgrond op een boogscheut van Brussel.

Het Neerhof wordt reeds in de 1200 vermeld in een historische document en een deel van de huidige hoeve stamt uit de 18e eeuw. Als educatief project bestaat het Neerhof sinds 1974 en sindsdien hebben heel wat kinderen, jongeren en gezinnen uit Brussel en de rand hier hun groene hart kunnen ontdekken. Het Neerhof is eigendom van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de dagelijkse werking wordt met passie verzorgd door de personeelsleden en vrijwilligers van de vzw het Neerhof.

Zowel tijdens de schooluren als de vrije tijd  bieden we heel wat activiteiten aan. De rode draad is daarbij: actief leren. De dieren, de gewassen, de natuur, het spel, de rust…  de mogelijkheden van deze plek zijn veelzijdig en door iedereen die dat wenst te ontdekken. Kom dus gerust eens langs, als vrije bezoeker of als deelnemer aan één van onze activiteiten.

We vragen wel het volgende: respecteer het welzijn van onze dieren. Hoe goed ook bedoeld, voederen doen we zelf.

Tot op het hof,
Het Neerhofteam.

Het Neerhof

Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie met als motto: "Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!"

Meer over het Neerhof

Ons adres

Het Neerhof vzw
Neerhofstraat 2
1700 Dilbeek

Tel. 02 569 14 45
info@neerhof-vzw.be

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten