Vind de dief

De kleuters van de tweede kleuterklas verkennen de boerderij en haar dieren samen met een educatief medewerker (de gids) in een klein groepje. Het is een taal actieve tocht waarbij de kleuters via een explorerende en experimenterende aanpak, de verschillende dieren leren onderscheiden met de nadruk op hun verschillen. Deze worden nader bekeken met een extra groot vergrootglas. Plotse onderbreking; de cake die aan het afkoelen was is verdwenen, de boerin is in alle staten! Gelukkig zijn er sporen.

Voor de kleuters is dit een geheel nieuwe ervaring, waarbij ze (onder begeleiding) veel vrijheid krijgen op de ruime speelweide, waar ze met gebruik van nieuw educatief materiaal zelf aan de slag gaan om de dief te ontmaskeren.

Kostprijs
4 euro per deelnemer

Graag 2 extra begeleiders/ouders voorzien om met de groepjes mee te gaan.
Een eigen lunchpakket kan op het Neerhof genuttigd worden.

 

Activiteiten voor in de klas (voorbereiding/verwerking)
Ons boekje “De getaalde kat” vertelt het verhaal van Otje de stadskat die op ontdekkingstocht naar het Neerhof komt. Bij het boekje hoort een lied en dierengeluiden die de leerkracht digitaal kan ontvangen. Het geheel biedt tal van kansen om de leerlingen voor te bereiden op hun bezoek.

 

Adresgegevens

 

Verification