Max Mol en zijn kriebelvriendjes

ACTIVITEIT IS VOLZET, U kan zich nog inschrijven om op de wachtlijst te staan. Bij annulatie van een school wordt U dan gecontacteerd.

 

De kleuters komen via een explorerende en experimenterende aanpak meer te weten over de natuur en de kriebelbeestjes. De nadruk ligt op de verschillende biotopen waarin de kriebelbeestjes leven. Het correcte taalgebruik wordt gestimuleerd door een taalactieve omkadering. Er wordt vertrokken van een uitvergrote getekende versie van een insect om via speelse opdrachten en activiteitenborden uit te komen bij het echte insect.

Er wordt gebruik gemaakt van allerlei materiaal om de kriebelbeestjes levend te vangen, nader te bekijken, en met respect voor elk dier terug te brengen op de plaats waar ze gevonden werden.

Activiteiten voor in de klas (voorbereiding/verwerking)
Ons boekje “De getaalde kat” vertelt het verhaal van Otje de stadskat die op ontdekkingstocht naar het Neerhof komt. Bij het boekje hoort een lied en dierengeluiden die de leerkracht digitaal kan ontvangen. Het geheel biedt tal van kansen om de leerlingen voor te bereiden op hun bezoek.

Op onze pinterestpagina vind je een bord ‘Max’ met allerlei ideetjes ter voorbereiding en naverwerking van het bezoek.

Adresgegevens

 

Verification