Koekje van eigen deeg

ACTIVITEIT IS VOLZET, U kan zich nog inschrijven om op de wachtlijst te staan. Bij annulatie van een school wordt U dan gecontacteerd.

 

We bakken ons eigen broodje!
We onderzoeken ook de verschillende ingrediënten: waar komt het meel vandaan? Wat doet gist met ons brood? Hoe maken we het deeg voor ons brood? We laten het brood rijzen en gaan op bezoek bij de bakoven én bij alle dieren want ook die eten allemaal een vorm van graan!
De kleuters komen via een explorerende en experimenterende aanpak meer te weten over de natuur en de boerderijdieren.
De kleuters leren een stappenplan volgen waarbij het belang van techniek, het kennen van de ingrediënten en de hygiëne aan bod komen.
Er wordt gebruik gemaakt van de echte dieren op de boerderij, bijkomend worden er didactische activiteitenborden ontwikkelt die de kleuters extra stimuleren om actief en constructief deel te nemen.

Kostprijs
4 euro per deelnemer

Graag 2 extra begeleiders/ouders voorzien om met de groepjes mee te gaan.
Breng een eigen lunchpakket mee.

Activiteiten voor in de klas (voorbereiding/verwerking)
Ons boekje “De getaalde kat” vertelt het verhaal van Otje de stadskat die op ontdekkingstocht naar het Neerhof komt. Bij het boekje hoort een lied en dierengeluiden die de leerkracht digitaal kan ontvangen. Het geheel biedt tal van kansen om de leerlingen voor te bereiden op hun bezoek.

Op onze pinterestpagina vind je een bord ‘Koekje’ met allerlei ideetjes ter voorbereiding en naverwerking van het bezoek.

 

Adresgegevens

 

Verification