Kaatje is haar ei kwijt

Kaat is een ei kwijt! Onze kip is heel strikt en telt haar eieren elke ochtend en avond, en nu is er eentje weg! Ze vraagt de kleuters om met haar op zoek te gaan naar het ei, want het is erg belangrijk dat ze het ei kan warm houden…

De kleuters komen via een explorerende en experimenterende aanpak meer te weten over de natuur en de boerderijdieren. De nadruk ligt op de verwantschap per soort, het correcte taalgebruik wordt gestimuleerd door een taalactieve omkadering.
Er wordt gebruik gemaakt van de echte dieren op de boerderij, bijkomend worden er handpoppen en didactische activiteitenborden ontwikkelt die de kleuters extra stimuleren om actief en constructief deel te nemen.

Kostprijs
4 euro per deelnemer

Graag 2 extra begeleiders/ouders voorzien om met de groepjes mee te gaan.
Een eigen lunchpakket kan op het Neerhof genuttigd worden.

Activiteiten voor in de klas (voorbereiding/verwerking)
Ons boekje “De getaalde kat” vertelt het verhaal van Otje de stadskat die op ontdekkingstocht naar het Neerhof komt. Bij het boekje hoort een lied en dierengeluiden die de leerkracht digitaal kan ontvangen. Het geheel biedt tal van kansen om de leerlingen voor te bereiden op hun bezoek.

Op onze pinterestpagina vind je een bord ‘Kaatje’ met allerlei ideetjes ter voorbereiding en naverwerking van het bezoek.

 

 

Adresgegevens

  • Section

 

Verification